loading image

Prof. Dr. Pascale Smets


Pascale Smets behaalde in 2006 het diploma van Dierenarts aan de Universiteit Gent. Onmiddellijk daarna volgde zij bij de Vakgroep Kleine Huisdieren een roterend internship in de geneeskunde van de kleine huisdieren. Geboeid door de mogelijkheden die het wetenschappelijk onderzoek kan bieden voor de kliniek, startte zij een doctoraatsstudie in de interne geneeskunde naar nierfunctie bij honden met het syndroom van Cushing.

Gaandeweg verplaatste haar interesse zich van de interne geneeskunde naar de cardiologie en na het voltooien van haar doctoraat in 2011, startte zij dan ook een specialisatieopleiding (“residency”) bij de European College of Veterinary Internal Medicine (ECVIM), subspecialisatie Cardiologie.

Tijdens deze opleiding werkte zij fulltime in de kliniek, waarvan 1 jaar in de interne geneeskunde, aan de Universiteit Gent en 2.5 jaar in de Cardiologie aan de Universiteiten van München, Duitsland en Zürich, Zwitserland. In 2015 behaalde zij het Diploma van Europees Specialist in de Cardiologie (Dipl. ECVIM-ca Cardiology).

Sinds oktober 2016 is zij diensthoofd van de dienst Cardiologie van de Vakgroep Kleine Huisdieren. Zij houdt van de combinatie kliniek, onderwijs en onderzoek die haar job aan de universiteit zeer boeiend maakt. Voor Pascale is het echter ook heel belangrijk om de afstand tussen de “academicus” en de praktijkdierenarts te verkleinen en bij te dragen aan de leerrijke wisselwerking tussen praktijk en universiteit.